Check the settings
Home / Zenski Kutak / Glavne odlike u kojima će se prepoznati svaka samopouzdana žena

Glavne odlike u kojima će se prepoznati svaka samopouzdana žena

Svi mi poznajemo žene za kojima se svi okreću kad uđu u prostoriju.

Nisu nužno najljepše, najmršavije ili najuspješnije, ali imaju određenu energiju.

Iako postoje mnoge kvalitete samopouzdanja, Zdrava i sretna ti donosi osam najvažnijih i to onih koje možeš naučiti.

1. VJEŽBAJU SVOJU AUTENTIČNOST.

Danas smo zbog društvenih mreža sve više vidljivi drugima. Aplikacije su prepune fotografija savršene hrane ili zaručenih prijatelja. Ali društvene mreže ne pokazuju nečije nesigurnosti i mane.
Ako ti je neugodno da te vide u kupaćem kostimu, nisi jedina jer je i tisućama drugih tako. Činiš dobro ovomu svijetu kad prigrliš samu sebe.

2. NE PRILAGOĐAVAJU SE.

Nemaju potrebu prilagoditi se tuđim standardima, odjeći, obliku tijela ili uvjerenjima jer nisu kopije. Snažno stoje pored onog što jesu jer znaju da imaju jedinstvene darove i talente. Znaju da je moćnije i hrabrije pogledati unutar sebe i otkriti što ih čini sretnima.

3. NE SHVAĆAJU STVARI OSOBNO.

Možeš biti Majka Tereza i svejedno će te netko kritizirati. Kad vidiš kritiku kao odraz osobe koja kritizira, a ne sebe, život postane manje dramatičan i više zabavan. Samopozdane žene su naučile suosjećati same sa sobom i kroz teška vremena ići elegantno.

4. NJEGA SAMIH SEBE IM JE NA PRVOM MJESTU.

One žene koje ne brinu o sebi brzo izgore fizički i mentalno. To zna biti iscrpljujuće. Bez sustava za brigu naših umova, tijela i duha nemamo što pružiti drugima. Trebaš nešto da ti pomaže u životu. Nemoj ni razmišljati o tome da ne brineš o sebi.

5. NE VELIČAJU ZAUZETOST KAO VRLINU.

Njega o sebi i odmor su najvažnije stvari. Možda imaš ambiciozne ciljeve, dugačke popise stvari koje trebaš učiniti, sastanke i obiteljska okupljanja ili članarinu u teretani. Život brzo može postati natrpan i to stvara ovisnost.
Umjesto da trčiš uokolo kao luda žena, idi dan po dan, iskoristi svaki i lagano idi kroz život. Samopouzdane žene znaju kad treba pritisnuti pauzu i napuniti baterije

6. PRIHVAĆAJU SVOJE IZBORE I OTPUŠTAJU KRIVNJU.

Samopouzdane žene znaju kad se treba ispričati za pogreške. Također razumiju da je krivnja privremen osjećaj koji ti pomaže da nešto naučiš, a ne se držiš za nju cijeli život dok ti siše svu energiju.
Umjesto da se fokusiraš na nešto što nisi učinila ili si trebala, usredotoči se na danas.

7. NE TREBAJU DRUGE DA IH HVALE.

Komplimenti i hvalospjevi su divne stvari i trebalo bi ih davati svakodnevno, ali samopouzdane žene me žive za to da ih netko drugi veliča. Idu za svojim snovima.
Ako dopustiš mišljenjima drugih ljudi da su ti važnija nego vlastito, vidi možeš li uz pomoć intuicije saznati što trebaš činiti. Upitaj samu sebe. To ti donosi samopouzdanje.

8. VIDE SVAKI PAD KAO PRILIKU.

Ove žene znaju da će biti izbočina na životnom putu. Znaju da nisu savršene i da ne mogu uvijek donijeti pravu odluku. Znaju da će se susresti s neuspjehom, da će povrijediti druge i da će biti povrijeđene. To je sve dio ljudskog života.

Ali također znaju kako si oprostiti, suosjećati, vidjeti lekciju i blagoslove (ponekad kad se tako ne čini) dok putuju kroz ovu ludu divlju stvar zvanu život.

zdravaisretna.hr

About jeca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *